Hamis gulyás
Hamis gulyás
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 20 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 evőkanál
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 60 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • fodros kocka tészta - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított vöröshagymát apró kockára szeleteljük és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a borsot, az őrölt köményt és az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük.
  2. Megtisztítjuk a burgonyát, a sárgarépát, majd kisebb kockákra szeleteljük és hozzáadjuk a pörköltalaphoz. Beleszórjuk a petrezselymet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és elkezdjük főzni. Amikor már forr, hozzáadjuk a tésztát és lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint még sózhatjuk.