Feltöltve:

Hamburger torta

timer 240
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Csokoládékrém

Ráma25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej3 dl
kakaópor3 evőkanál
liszt5 evőkanál
kristálycukor10 evőkanál
tojás2 darab

Díszítés

kakaópor1 kevés
zöld, piros, sárga és barna ételfesték (a fehér fondanthoz)1 pár csepp
fehér fondant,25 dekagramm
díszítő fondant1 darab

Kókuszkrém

kókuszaroma1 evőkanál
kókuszreszelék170 gramm
cukor5 evőkanál
tej9 dl
tejszín ízű pudingpor3 csomag

Piskóta

tojás8 darab
liszt8 evőkanál
cukor8 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Nyolc tojásból piskótát készítünk és 170 fokon, tűpróbáig sütjük.

  2. 2. lépés

    Csokikrém készítése: egy kis tálkába beleszitáljuk az 5 evőkanál lisztet és a 3 evőkanál kakaóport, majd félretesszük. Egy tűzálló edényben, vagy lábasban a 2 db tojást felverjük az 5 evőkanál cukorral, habosra. Ehhez hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a lisztes kakaóport. Alaposan összekeverjük.
    Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, végül hűtőfürdőben lehűtjük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk az apróra vágott Ramát, a maradék 5 evőkanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot és elektromos habverővel egyneművé verjük.

  3. 3. lépés

    Kókuszkrém: 3 csomag tejszín ízű pudingport 9 dl tejjel elkészítünk. A pudingport összekeverjük a cukorral, kevés tejjel és az 1 evőkanál kókuszaromával. Ezalatt odatesszük forralni a tejet, amibe beletettük a 170 g kókuszreszeléket. Amikor forr a tej, hozzáadjuk a pudingporos masszát és besűrítjük, végül hűtőfürdőben lehűtjük.

  4. 4. lépés

    A piskótát 4 részre vágjuk. 2-2 lapból készül a hamburger alja, illetve a teteje. A lapokat (belül) mindkét krémmel megkenjük. Kívül szintén lekenjük őket, (de csak az egyik krémmel. A megtöltött lapokat kis időre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a krém.

  5. 5. lépés

    A halványbarna fondanttal külön-külön bevonjuk a hamburgerzsömle alsó, illetve felső részét.

  6. 6. lépés

    A hamburger hozzávalóinak elkészítése: a 25 dkg fehér fondantot szétosztjuk részekre, majd zöld, piros, sárga és barna ételfestékkel színezzük. Ezekből lesz a saláta, a sajt, a húspogácsa és a paradicsom. A saláta és a húspogácsa mintáját így készítjük: kinyújtjuk a fondantot a megfelelő vastagságra és kivágjuk a megfelelő formát. Gombóccá gyúrt alufóliát nyomkodunk a tetejére, ami mintát hagy rajta.

  7. 7. lépés

    Már csak egyetlen lépés maradt: össze kell raknunk a hamburgert. A hamburger alsó zsömlerészére rápakoljuk a salátát, a húst, a sajtot és a paradicsomot, majd rátesszük a hamburger felső zsömlerészét. Kakaóporba mártott ecsettel árnyalhatjuk a tortát. A tetejére pedig a halványbarna fondantból készíthetünk szezámmagocskákat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1