darált marhahús | 500 gramm |
---|---|
Globus Ketchup | 100 milliliter |
Hellmann's Real majonéz | 2 evőkanál |
szezámmagos burger zsemle | 4 darab |
csemege uborka | 2 darab |
saláta levél | 4 darab |
lilahagyma | 1 darab |
érett paradicsom | 2 darab |
friss koriander zöld | 1 csokor |
Metélőhagyma | 1 csokor |
fokhagyma gerezd | 1 darab |
erős paprika | 1 darab |
őrölt fekete bors | darab |
olíva olaj | 2 evőkanál |
Knorr Grill Fűszerkeverék | 2 evőkanál |
Hagyma | 1 darab |
A megfelelően szaftos hamburgerhez meg kell találjuk a helyes hús-faggyú arányt.
Készítsük el a salsát. A paradicsom magját távolítsuk el, a húsát és a hagymát kockázzuk fel.Adjuk hozzá a finomra vágott koriandert, a metélőhagymát, fokhagymát és erős paprikát, vagy chilit. keverjük hozzá a ketchupot és az olíva olajat. Keverjük jól össze az összetevőket.
A hagymát vágjuk finomra és keverjük össze a darált marhahússal és a Knorr fűszerrel. Gyúrjunk belőlük 4 db hamburgert és süssük meg őket a grillen, vagy serpenyőben. Pirítsuk meg a sütőben a hamburger zsemléket. Keverjük össze a majonézt a ketchuppal. Tegyük rájuk a saláta leveleket, erre a burgert, majd kanalazzuk rá a ketchupos majonézt. Végül fedjük be a zsömle felső felével. Tálaljuk a paradicsom salsával, lilahagyma szeletekkel és a savanyú uborkával.