Hamburger fokhagymás-tárkonyos majonézzel a Főételek kategóriában
Keverjük össze a majonézt a finomra vágott tárkonnyal és a lereszelt fokhagymával. Szeleteljük fel a fokhagymát. Vágjuk a megmosott édesburgonyákat vastag hasábokra, majd szórjuk meg sóval, borssal és forgassuk meg olíva olajban. Süssük meg a sütőben őket 20 perc alatt 220 °C-on.
Forrósítsuk fel a grillt, vagy egy nehéz aljú nagyobb serpenyőt. Ízesítsük a darált húst kevés sóval és borssal. Formázzunk burgereket belőlük. Süssük egyik oldalukat 3 percig, majd a másikat 4-7 percig ízlésünknek megfelelően.
Tálaljuk a burgereket hamburgerzsömlében egy-egy szép salátalevéllel és a paradicsom szeletekkel. Kínáljuk mellé a tárkonyos-fokhagymás majonézt és a sült édesburgonya hasábokat.