Hamburger
Hamburger
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    a húshoz

    • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
    • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 1 púpos evőkanál
    • marhahús (csont nélküli marha nyak, csont nélküli marha oldalas, marha szegy 1:1:1 arányban) - 60 dekagramm
    • őrölt fekete bors, késhegynyi - darab

    egyéb adható fűszerek

    • szárított fokhagyma granulátum, késhegynyi - kilogramm
    • őrölt szegfűbors (kb. a hozzáadott borsmennyiség fele) - 1 csipetnyi
    • mustár, késhegynyi - darab
    • Worchestershire szósz - pár csepp

    Elkészítés:

    1. A marhahúsleves kockát oldjuk fel 1 dl forró vízben, hagyjuk kicsit hűlni.
    2. A marhahúst vágjuk kockára.
    3. A húst szórjuk meg a Knorr Fűszerkeverékkel, ízlés szerint fűszerezzük az egyéb adható fűszerekkel.
    4. Öntsük hozzá a marhahúslevest, és keverjük át. Hagyjuk pácolódni a hűtőben legalább 1 óráig.
    5. A húst daráljuk le, gyengéden terítsük ki egy nagyobb darab folpack fóliára.
    6. A fóliát feltekerve készítsünk egy hengert, folyamatosan görgetve, a két végén egyre szorosabbra tekerve, fokozatosan egyre beljebb szorítva, tömörítve a darált húst, amíg elérjük a buci mérete szerint kívánt átmérőt. Tegyük a hűtőbe legalább 1 éjszakára, de max. 24 órára.
    7. Felhasználás előtt 1 órával tegyük mélyhűtőbe, hogy igazán jól lehűljön és könnyedén tudjuk szeletelni. A hengerből éles késsel vágjunk ujjnyi vastag, kb. 15 dkg-os szeleteket. A fóliát csak a szeletelés után, de gondosan távolítsuk el.
    8. Szükség szerint formázzuk a húspogácsákat, késlappal simítsuk el a felszínét, és forró grillen, vagy serpenyőben, kevés olajon süssük oldalanként 3-3 percig, majd tegyük félre lefedve 2-3 percre.
    9. Amíg pihen a hús, a félbevágott bucikat a serpenyőben a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg.
    10. A megpirult bucikat ízlés szerint kenjük meg majonézzel, mustárral, ketchuppal, tegyünk rájuk egy saláta levelet. Tegyük rá a húspogácsát, paradicsomot, hagymát, sajtot és a buci tetejét. Kínáljuk salátával, sült burgonyával.