Halszeletek paprikás mártásban, galuskával
Halszeletek paprikás mártásban, galuskával
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 5 dl
  • finomliszt - 2 evőkanál
  • napraforgó olaj - 1 evőkanál
  • 12%-os tejföl - 2 dl
  • Knorr Halászlékocka - 3 darab
  • nyers tojás - 2 darab
  • asztali só - 1 csipetnyi
  • gyorsfagyasztott halfilé - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kiolvasztott halszeleteket picit sózzuk, majd olyan főzőedénybe helyezzük amiből könnyen ki tudjuk majd szedni. Ráöntünk fél liter vizet a halakra és beletesszük a KNORR Halászlé kockákat is. Lassú tűzön megpároljuk a halakat.
  2. Amikor elkészültek, óvatosan kivesszük a szeleteket az alapléből. A lisztből és tejfölből készült habarással besűrítjük a hallevet. Ha sűrű, vizet adunk hozzá.
  3. Amíg a hal párolódik elkészítjük a galuskát. A liszthez hozzáadjuk a felvert tojásokat. Sóval ízesítjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk. Nem dolgozzuk teljesen össze a tésztát.
  4. Az így kapott laza állagú masszát szaggatjuk bele bő forrásban levő, enyhén sós vízbe. Pár perc főzés után leszűrjük, forró vízzel picit leöblíthetjük, majd átforgatjuk az olajjaj, hogy ne tapadjanak össze a galuskadarabok.
  5. Tálaláskor a galuskát a tányér egyik felére tesszük, mellé a halszeleteket amiket leöntünk a paprikás mártással. Igény szerint tejfölt kínálhatunk hozzá.