Halszeletek paprikás mártásban, galuskával a Főételek kategóriában
A kiolvasztott halszeleteket picit sózzuk, majd olyan főzőedénybe helyezzük amiből könnyen ki tudjuk majd szedni. Ráöntünk fél liter vizet a halakra és beletesszük a KNORR Halászlé kockákat is. Lassú tűzön megpároljuk a halakat.
Amikor elkészültek, óvatosan kivesszük a szeleteket az alapléből. A lisztből és tejfölből készült habarással besűrítjük a hallevet. Ha sűrű, vizet adunk hozzá.
Amíg a hal párolódik elkészítjük a galuskát. A liszthez hozzáadjuk a felvert tojásokat. Sóval ízesítjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk. Nem dolgozzuk teljesen össze a tésztát.
Az így kapott laza állagú masszát szaggatjuk bele bő forrásban levő, enyhén sós vízbe. Pár perc főzés után leszűrjük, forró vízzel picit leöblíthetjük, majd átforgatjuk az olajjaj, hogy ne tapadjanak össze a galuskadarabok.
Tálaláskor a galuskát a tányér egyik felére tesszük, mellé a halszeleteket amiket leöntünk a paprikás mártással. Igény szerint tejfölt kínálhatunk hozzá.