tojássárgája | 1 darab |
---|---|
Rama Vajas Íz | 4 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
tejszín | 250 milliliter |
búzadara | 2 evőkanál |
olaj a sütéshez | 1 evőkanál |
egy nagy ponty feje, gerince és farka vagy egy kis ponty | 1 darab |
őrölt feketebors | 1 csipetnyi |
apróra vágott zeller | 60 gramm |
apróra vágott sárgarépa | 60 gramm |
kenyérszeletek héj nélkül | 4 darab |
Halleves a Levesek kategóriában
Vágjuk ki a ponty szemeit és kopoltyúit. A megmosott fejet és többi haldarabot tegyük egy lábosba. Öntsük le 2 liter vízzel, adjunk hozzá a Zöldségleves-kockát és forraljuk fel. Lassú tűzön főzzük 45 percig.
Egy szűrőn át öntsük át a levest egy másik lábosba. A főtt halhúst szedjük le a csontokról és tegyük egy külön lábosba.
Pirítsuk meg a zellert és a sárgarépát egy kanál forró margarinon. Tegyük a zöldségeket a halhúshoz.
Azon a serpenyőn, amin a zöldségeket pirítottuk olvasszunk fel még egy kanál margarint és öntsük rá a búzadarát. Pirítsuk meg, adjuk hozzá a liszttet, a maradék margarint és kis lángon pirítsuk még pár percig.