Tisztítsuk meg a leveszöldségeket és vágjuk kisebb darabokra, tegyük hideg vízbe és főzzünk alaplevet. Adjuk hozzá a fűszereket és a Zöldségleves-kockákat. Mikor a leves elkészült, szűrjük át. A zöldségeket tartsuk meg.
Áztassuk be a zsemlét tejbe. Húsdarálón daráljuk le a halat, a kinyomott zsemlét, a hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a tojást, ízesítsük Knorr Delikáttal, majd dolgozzuk össze.
Ebből a halas masszából formázzunk gombócokat. Tegyük őket a levesbe és főzzük lassú tűzön fedő alatt kb. 20 percig. A kész gombócokat szedjük ki és készítsük el a szószt.
A maradék leveshez adjuk hozzá a tormát, tejfölt és az apró kockákra vágott megfőtt zöldségeket. Adjuk hozzá a világos Knorr rántást, újra forraljuk fel, míg a szósz megfelelően besűrűsödik.
Tegyük a halgombócokat a szószba és tálaljuk apróra vágott kaporral.