Halgombócok tormás kapros szószban
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • reszelt torma - 30 gramm
  • szikkadt zsemle - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • szegfűbors - 3 darab
  • tej - 200 milliliter
  • babérlevél - 2 darab
  • leveszöldség - 1.5 kilogramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • tejszín - 50 milliliter
  • kapor - 0.5 csokor
  • fehér hagyma - 1 darab
  • fekete bors szemek - 4 darab
  • fehér hal - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a leveszöldségeket és vágjuk kisebb darabokra, tegyük hideg vízbe és főzzünk alaplevet. Adjuk hozzá a fűszereket és a Zöldségleves-kockákat. Mikor a leves elkészült, szűrjük át. A zöldségeket tartsuk meg.
  2. Áztassuk be a zsemlét tejbe. Húsdarálón daráljuk le a halat, a kinyomott zsemlét, a hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a tojást, ízesítsük Knorr Delikáttal, majd dolgozzuk össze.
  3. Ebből a halas masszából formázzunk gombócokat. Tegyük őket a levesbe és főzzük lassú tűzön fedő alatt kb. 20 percig. A kész gombócokat szedjük ki és készítsük el a szószt.
  4. A maradék leveshez adjuk hozzá a tormát, tejfölt és az apró kockákra vágott megfőtt zöldségeket. Adjuk hozzá a világos Knorr rántást, újra forraljuk fel, míg a szósz megfelelően besűrűsödik.
  5. Tegyük a halgombócokat a szószba és tálaljuk apróra vágott kaporral.