Feltöltve:

Halfonat paradicsom salsával

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

lazacfilé300 gramm
fogas filé300 gramm
koktélparadicsom100 gramm
koriander zöld1 csokor
olíva olaj50 milliliter
lilahagyma1 darab
Delikát ételízesítő1 evőkanál
citrom1 darab
chili paprika1 darab

A páchoz adhatunk egy Worcestershire szószt is, ettől még izgalmasabb lesz a hal íze. De ne feledjük, ne pácoljuk a halat hosszan.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Vágjuk a fogas filét 8-10 cm hosszú és 1 cm vastag csíkokra. A lazacot kb. 5 cm hosszúra és 1 cm vastagra. Pácoljuk be a halat citromlébe, citromhéjba, korianderbe és szórjuk meg a Delikáttal.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A képen látható módon fűzzük át egymáson a halcsíkokat, 3 fogas csíkot 5 lazac csíkkal. Így téglalap formákat kapunk. Finoman kenjük be a halat olíva olajjal.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Helyezzük a halat sütőpapírra. Tegyük a grillre alumínium tálcán a halat. Grillezzük mindkét oldalát 3-4 percig. Ezalatt készítsük el a salsát. Negyedeljük fel a paradicsomokat. Ízesítsük koriander zölddel, citromlével, lilahagymával és finomra vágott chilivel. Locsoljuk le egy kis olíva olajjal, majd keverjük össze. Tálaljuk a hal mellé.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem