paradicsom | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 3 darab |
burgonya | 1 darab |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
só | 2 evőkanál |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
zöldpaprika | 1 darab |
pirospaprika | 4 evőkanál |
ponty | 2 kilogramm |
Knorr Halászlékocka | 2 darab |
őrölt bors | 1 teáskanál |
piros arany | 2 evőkanál |
kárász | 60 dekagramm |
törpe harcsa | 6 darab |
Halászlé a Levesek kategóriában
A halakat megpucoljuk és jól megmossuk. A pontyot felszeleteljük, megsózzuk és félre tesszük. A ponty fejét, farkát, az apró halakat, a hagymát feldaraboljuk és felrakjuk főzni 4 liter vízben. Addig főzzük, amíg a halhús le nem esik a csontjáról.
Átszűrjük, a halakat összeturmixoljuk és visszaöntjük a lébe. Jól összeforraljuk, lassan rászórjuk a paprikát, beletesszük a halászlé kockát, fokhagymás ízbombát, még forraljuk és belerakjuk a besózott halszeleteket. Ha kell, utólag még fűszerezzük. Forrástól számított 15 perc alatt készre főzzük a halászlét