Halas szoljanka
Halas szoljanka
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • kapribogyó - 1 evőkanál
  • fekete olajbogyó - 3 evőkanál
  • savanyú uborka - 2 darab
  • nagy hagyma - 2 darab
  • fehérhal filé - 60 dekagramm
  • szeletelt citrom - 1 darab

Elkészítés:

  1. Keverjük el a Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát 1 liter lobogó vízben.
  2. Az egyik hagymát vágjuk fel nagyobb kockákra, a másikat vágjuk szeletekre.
  3. Forrázzuk le a paradicsomokat, húzzuk le a héját és kockázzuk fel, az uborkát szeleteljük fel.
  4. Tegyük bele az összes zöldséget az alaplébe és forraljuk fel. Ezután főzzük lassú tűzön kb. 20 percig.
  5. Közben mossuk meg a halat, vágjuk vastag darabokra. Adjuk hozzá a leveshez, a kapribogyóval és olajbogyóval együtt.
  6. Főzzük még 5 percig, majd ízesítsük sóval és borssal. Tálalásnál díszítsük citromszeletekkel.