Halas egytál krumplival és hollandi mártással
Halas egytál krumplival és hollandi mártással
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • nagyobb burgonya - 4 darab
  • tej - 50 milliliter
  • lazac - 600 gramm
  • Delikát ételízesítő - darab
  • kapor vagy petrezselyem zöld - 3 evőkanál
  • fél kiskanál őrölt feketebors - darab
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő asütőt 200 °C-ra. Hámozzuk meg és daraboljuk össze a krumplit kisebb darabokra. Tegyük egy lábosba és főzzük 10-15 percig. Szűrjük le jól és keverjük össze a tejjel és margarinnal.
  2. Ezalatt forrázzuk le delikátos vízzel a halat, majd szedjük kisebb darabokra. Készítsük el a hollandi mártást és adjuk hozzá a finomra vágott zöldfűszereket a frissen őrölt feketeborssal együtt.
  3. Kenjünk ki egy sütőtálat margarinnal. Tegyük a haldarabokat az aljára. Öntsük le a szósszal. Erre pedig helyezzük a krumplipürét. Tegyük be a sütőbe és süssük 25 percig, míg a burgonya aranybarna nem lesz.