Feltöltve:

Halas egytál krumplival és hollandi mártással

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

nagyobb burgonya4 darab
tej50 milliliter
lazac600 gramm
Delikát ételízesítő
kapor vagy petrezselyem zöld3 evőkanál
fél kiskanál őrölt feketebors
Knorr Hollandi mártás1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő asütőt 200 °C-ra. Hámozzuk meg és daraboljuk össze a krumplit kisebb darabokra. Tegyük egy lábosba és főzzük 10-15 percig. Szűrjük le jól és keverjük össze a tejjel és margarinnal.

  2. 2. lépés

    Ezalatt forrázzuk le delikátos vízzel a halat, majd szedjük kisebb darabokra. Készítsük el a hollandi mártást és adjuk hozzá a finomra vágott zöldfűszereket a frissen őrölt feketeborssal együtt.

  3. 3. lépés

    Kenjünk ki egy sütőtálat margarinnal. Tegyük a haldarabokat az aljára. Öntsük le a szósszal. Erre pedig helyezzük a krumplipürét. Tegyük be a sütőbe és süssük 25 percig, míg a burgonya aranybarna nem lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek