Halas borscs
Halas borscs
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 0.5 darab
  • paradicsom sűrítmény - 2 evőkanál
  • liszt - 2 dekagramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • cékla - 60 dekagramm
  • halleves - 1.5 liter

Elkészítés:

  1. Készítsünk hal erőlevest halaprólékból (fej, farok, gerinc). Erősítssük fel az ízét 2 Zöldségleves-kockával.
  2. Mossuk meg és főzzük meg a céklát. Ezután hámozzuk meg és reszeljük le nagylyukú reszelőn. Adjuk a leveshez.
  3. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a Knorr borscs keveréket és a paradicsom sűrítményt. Ízesítsük, majd forraljuk fel.
  4. Keverjük össze a lisztet a tejföllel. Adjuk a leveshez és főzzük még 10 percet. A halas borscsot tálaljuk apróra vágott kaporral, főtt tojással vagy főtt burgonyával.