Hal görögösen
Hal görögösen
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • olaj - 150 milliliter
  • paradicsom sűrítmény - 1 csomag
  • liszt - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • csípős mustár - 2 evőkanál
  • póréhagyma - 1 darab
  • zeller - 0.5 darab
  • ketchup - 3 evőkanál
  • pangasius filé - 1 kilogramm
  • tv paprika - 1 darab
  • közepes sárgarépa - 4 darab
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Ha fagyasztott filéket vásároltunk,akkor olvasszuk ki őket és töröljük szárazra. A száraz halfiléket szórjuk meg Knorr Grill fűszerkeverékkel és tegyük a hűtőbe.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A hagymát vágjuk szeletekre.
  3. Egy nagy lábosban pirítsunk meg minden zöldséget olajon kb. 5 percig.
  4. Ezután adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt, a mustárt, a ketchupot és a maradék fűszereket. Pirítsuk még kb. 10 percig, folyamatosan kevergessük.
  5. Amikor a zöldségek már puhulnak, ízesítsük szétmorzsolt Knorr Zöldségleves kockával és borssal.
  6. A bepácolt halat szórjuk meg liszttel és süssük meg olajon egy serpenyőben. A halat a mártással befedve tálaljuk. Hidegen vagy melegen is tálalható.