Hajtogatott vajas pogácsa
Hajtogatott vajas pogácsa
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 60 dekagramm
  • Ráma - 1 púpos evőkanál
  • só - 2 kávéskanál
  • tej - 0.5 dl
  • cukor - 1 kávéskanál
  • élesztő - 5 dekagramm
  • tejföl - 2 pohár

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral és a sóval felfuttatni. Hozzáadni a lisztet és a Ramát. Tejfölt ne tegyük bele mindet, mert függ a liszttől a mennyisége. Összegyúrni, keleszteni. Utána kétszer kinyújtani, hajtogatni, majd a harmadik nyújtásnál ujjnyi vastagra nyújtani. Késsel berácsozni a tetejét. Kiszaggatni pogácsaszaggatóval. Tetejét tojással lekenni és aranysárgára sütni.