Feltöltve:

Hajtogatott szeletelős pogácsa

timer 250
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt500 gramm
Ráma200 gramm
tejföl1 pohár
tojás1 darab
sajt150 gramm
1 teáskanál
cukor1 teáskanál
élesztő25 gramm

Kenéshez

tojás1 darab

Tetejére

reszelt sajt1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Három evőkanál tejfölt meglangyosítunk és beletesszük az élesztőt. Egy pici cukrot is tegyünk bele.

2. lépés

Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, kivéve a Ramát és a reszelt sajtot, majd a tésztát 30 percig pihentetjük.

3. lépés

A tésztát kinyújtjuk és az egyik felet megkenjük olvasztott Ramával, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül a másik felét ráhajtjuk. Pihentetjük 30 percet a hűtőben, majd ezt a lépést összesen háromszor megismételjük.

4. lépés

A harmadik hajtogatás után a tésztát nem a hűtőben, hanem szoba-hőmérsékleten pihentetjük letakarva. Nem túl szorosan, de nem is túl lazán feltekerjük úgy, hogy könnyen szeletelni tudjuk és megtartsa az alakját. Az utolsó nyújtásnál téglalap alakot kell formázni úgy, hogy hosszúkás, de vékony és keskeny téglalapot kapjunk. A feltekert tészta átmérője ne legyen nagyobb mint 4 cm.

5. lépés

A feltekert tésztát hűtőbe tesszük 30 percre, majd 2 cm vastagságúra szeleteljük. A tetejét keresztben bevagdossuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal, majd 30 percig pihentetjük.

6. lépés

200 fokos sütőben 10 perig sütjük. Ha nem sült még meg, egy picit tovább sütjük. Az eredmény egy hihetetlenül puha, kívül belül olvadó sajtos pogácsa lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem