Hajtogatott szeletelős pogácsa a Előételek kategóriában
Három evőkanál tejfölt meglangyosítunk és beletesszük az élesztőt. Egy pici cukrot is tegyünk bele.
Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, kivéve a Ramát és a reszelt sajtot, majd a tésztát 30 percig pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk és az egyik felet megkenjük olvasztott Ramával, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül a másik felét ráhajtjuk. Pihentetjük 30 percet a hűtőben, majd ezt a lépést összesen háromszor megismételjük.
A harmadik hajtogatás után a tésztát nem a hűtőben, hanem szoba-hőmérsékleten pihentetjük letakarva. Nem túl szorosan, de nem is túl lazán feltekerjük úgy, hogy könnyen szeletelni tudjuk és megtartsa az alakját. Az utolsó nyújtásnál téglalap alakot kell formázni úgy, hogy hosszúkás, de vékony és keskeny téglalapot kapjunk. A feltekert tészta átmérője ne legyen nagyobb mint 4 cm.
A feltekert tésztát hűtőbe tesszük 30 percre, majd 2 cm vastagságúra szeleteljük. A tetejét keresztben bevagdossuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal, majd 30 percig pihentetjük.
200 fokos sütőben 10 perig sütjük. Ha nem sült még meg, egy picit tovább sütjük. Az eredmény egy hihetetlenül puha, kívül belül olvadó sajtos pogácsa lesz.