Hajtogatott sajtos pogácsa
Hajtogatott sajtos pogácsa
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 40 dekagramm
    • tejföl - 3 dl
    • tojás - 1 darab
    • élesztő - 2 dekagramm
    • tej - 0.5 dl
    • cukor - 1 kis
    • só - 1 kis

    krem

    • liszt - 10 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • reszelt sajt - 12 dekagramm
    • só - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A krém hozzávalóit jól eldolgozzuk.
    2. Tészta: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, ha feljött, összekeverjük a többi hozzávalóval. Rétestészta keménységű tésztát kell kapunk.
    3. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük és hajtogatjuk. 20 perces pihentetés után ismét nyújtjuk és hajtogatjuk. A hajtogatást háromszor ismételjük, 20 perces pihentetéssel.
    4. Kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és forró sütőben sütjük.