Hajdinával és gombával töltött paprika
Hajdinával és gombával töltött paprika
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • gomba - 70 gramm
  • kaliforniai paprika - 1 kilogramm
  • Knorr Tejszínes gombás szósz - 1 darab
  • hajdina - 150 gramm

Elkészítés:

  1. A hajdinát főzzük meg kb. 400 ml vízben, amibe Knorr Füstölthús ízesítő kockát tettünk.
  2. A szárított gombát áztassuk be és főzzük meg. Szűrjük le, a főzővizet tegyük félre (kb. 3 dl maradjon). Vágjuk apróra a gombát, a hagymát, majd forró olajon együtt pirítsuk meg azokat.
  3. A kész hajdinához adjuk hozzá a gombát és a hagymát, valamint a nyers tojást és keverjük össze.
  4. A paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk le a tetejét. Szedjük ki a csumáját a magokkal együtt.
  5. Az így előkészített paprikát töltsük meg a gombás hajdinával.
  6. Tegyük egy lábosba, öntsük le a gomba alaplével és ízesítsük Knorr Delikáttal, ha erre szükség van. Pároljuk addig a paprikát, míg megpuhul.
  7. A kész paprikákat tegyük át tányérokra. A Knorr Tejszínes gombás szószt forraljuk fel úgy hogy a gombás főzőléből adunk hozzá. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg. Ezt a mártást öntsük a paprikára.