Hajdina füstölt szalonnával
Hajdina füstölt szalonnával
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 500 milliliter
  • fekete bors - 2 csipetnyi
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • vöröshagyma - 100 gramm
  • majoránna - 1 teáskanál
  • szegfűbors - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • hajdina - 500 gramm
  • felkockázott füstölt császárszalonna - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel fél liter vizet és tegyük bele a Zöldségleves-kockát, szegfűborsot, babérlevelet, borsot, majd az egészet főzzük 2 percig.
  2. Pucoljuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Reszeljük le a fokhagymát. Egy lapos lábosban (olyat válasszunk, ami fedővel együtt befér a sütőbe) pirítsuk meg a szalonnát, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, pirítsuk 3 percig, majd adjuk hozzá a leöblített hajdinát. Keverjük össze és egy percig pirítsuk még.
  3. Öntsük rá a forró levest, forraljuk fel, takarjuk le, majd tegyük 190 fokos sütőbe kb. 30 percre.
  4. Ezalatt a hajdina felszívja a folyadékot és megpuhul. Szedjük át egy tálba és ízesítsül morzsolt majoránnával.