víz | 500 milliliter |
---|---|
fekete bors | 2 csipetnyi |
fokhagyma gerezd | 2 darab |
vöröshagyma | 100 gramm |
majoránna | 1 teáskanál |
szegfűbors | 2 darab |
babérlevél | 2 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
hajdina | 500 gramm |
felkockázott füstölt császárszalonna | 200 gramm |
Hajdina füstölt szalonnával a Főételek kategóriában
Forraljunk fel fél liter vizet és tegyük bele a Zöldségleves-kockát, szegfűborsot, babérlevelet, borsot, majd az egészet főzzük 2 percig.
Pucoljuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Reszeljük le a fokhagymát. Egy lapos lábosban (olyat válasszunk, ami fedővel együtt befér a sütőbe) pirítsuk meg a szalonnát, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, pirítsuk 3 percig, majd adjuk hozzá a leöblített hajdinát. Keverjük össze és egy percig pirítsuk még.