Feltöltve:

Hájas tészta

timer 50
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás1 darab
cukor1 teáskanál
liszt1 kilogramm
1 teáskanál
fehérbor1 dl
ecet3 teáskanál
tojássárga4 darab
szilvalekvár30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
háj60 dekagramm

Hájas tészta recept.

Elkészítés

1. lépés

A lisztbe keverjük a cukrot és a sót, kis fészket csinálunk és beletesszük a tojássárgáját, az ecetet, a bort, és annyi szódavizet, hogy rétestészta keménységű tésztát gyúrhassunk belőle. Jól kidolgozzuk és 30 percig pihentetjük.

2. lépés

A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk a deszkán. Rákenjük a megdarált hájat.
A tészta felső részét a közepe felé félbehajtjuk, az alsó felét ráhajtjuk, majd jobbról és balról középre hajtjuk. Konyharuhával letakarjuk és 20 percig pihentetjük.
Ezt a lépést még kétszer elvégezzük.

3. lépés

Azt követően újra kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra. Forró késsel téglalap alakú formákat vágunk, a kis téglalapok közepére 1-1 kk szilva lekvárt rakunk, félbehajtjuk és külső felét összenyomjuk, hogy ne folyjon ki a lekvár.

4. lépés

A tetejét bekenjük a felvert tojással, tepsibe tesszük, 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem