Feltöltve:

Hagyományos Osztrák kuglóf

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

Ráma24 dekagramm
porcukor12 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
5 gramm
tojás10 darab
cukor12 dekagramm
liszt28 dekagramm
sütőpor1 gramm
mazsola10 dekagramm
rum5 cl
étcsokoládé25 dekagramm
sárgabaracklekvár10 dekagramm
olaj5 cl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta recept: a mazsolát megmossuk és rummal meglocsoljuk. A Ramát a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, a tojásfehérjéket 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A habot a sárgás masszához keverjük és a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, majd a mazsolát és a 10 dkg darabolt csokoládét is belekeverjük. A kuglófformát kikenjük Ramával és liszttel beszórjuk, a tésztát beletöltjük, elsimítjuk a tetejét. A sütőt 160 C-ra előmelegítjük és kb 70 percig sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből és a formában langyosra hűtjük, majd deszkára borítva kivesszük a formából, konyharuhával letakarva teljesen kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a csokoládés mázat. Máz receptje: 15 dkg jó minőségű ét csokoládét gőz fölött felolvasztunk kb 5 cl olajjal. A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk és lekenjük vele a kuglófot, majd az olvasztott csokoládéval bevonjuk a tésztát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem