Feltöltve:

Hagyományos majonézes burgonyasaláta

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

vöröshagyma5 dekagramm
burgonya80 dekagramm
Globus Majonéz20 dekagramm
Globus Mustár tubus1 teáskanál
12%-os tejföl1 darab

A majonézes burgonyasalátáról
A majonézes burgonyasalátának rengeteg elkészítési módja létezik. Egyik fő összetevője, a majonéz, a francia – ma már nem használt – moyeu szóból ered, ami rége Franciaországban a tojássárgáját jelentette. A majonéz ugyanis tojássárgájából és növényi olajokból készült mártás, amelyet citromlével, tárkonnyal, tormával, ecettel, fokhagymával vagy mustárral is lehet ízesíteni. A majonézes burgonyasaláta fontos összetevője még a lilahagyma, de ezt helyettesíthetjük vöröshagymával, vagy adhatunk hozzá metélőhagymát is. Gyakori fogyasztási módja még a majonézes burgonyasalátának a tojás hozzáadásával készült verzió. Ennél a választásnál semmi más dolgunk nincs, mint megfőzni héjában a tojást, majd vékony szeletekre vágni, és hozzá adni a salátához. Ha izgalmasabb ételre vágyunk, de egytálételt szeretnénk enni, tegyünk tonhalat a majonézes burgonyasalátába. Remekül összepasszolnak majd benne az ízek. Ha jobban szeretjük a kicsit testesebb ízeket, pirítsunk szalonnát a majonézes burgonyasalátához. Ha fel akarjuk dobni a majonézes burgonyasalátát, de nem szeretnénk húst tenni bele, szórjuk meg egy maréknyi kukoricával. Vigyázzunk, elég tényleg egy keveset tenni bele, különben a kukorica íz lesz a domináns a majonézes burgonyasalátánkban. Ha nem szeretjük a kukoricát, használhatunk csemege uborkát vagy kovászos uborkát is ízfokozónak. Az izgalmasabb ízvilág elérése érdekében karikázhatunk avokádót a majonézes burgonyasalátába. A majonézes burgonyasaláta köretként is kiváló, fogyaszthatjuk sült virsli vagy fasírt társaságában is.

Elkészítés

1. lépés

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Megpucoljuk, hagyjuk hűlni, majd felkarikázzuk.

2. lépés

A GLOBUS majonézt kikeverjük a tejföllel, ízlés szerint fehér borssal, pici sóval, GLOBUS mustárral ízesítjük.

3. lépés

Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a félkarikára vágott vöröshagymát.

4. lépés

A majonézkrémhez hozzákeverjük a főtt burgonyát. Esetleg után ízesítjük.

5. lépés

Hidegen tálaljuk, kiváló körete lehet rántott halnak, bármilyen panírozott húsnak, rostonsültnek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem