A bundás kenyérről
A bundás kenyér sokak listáján a kedvenc reggeli ételek között szerepel. Kevés hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető, pénztárcabarát étel. Akár a megmaradt, kissé szárazabb kenyeret is új életre kelthetjük ebben a formában. A még forró bundás kenyérre reszelhetünk sajtot, vagy akár egy-egy vékony sajtszelettel is beboríthatjuk. Egy szelet sonka vagy pirított bacon is remekül illik a bundás kenyérhez. A bundás kenyér mellé kínálhatunk friss paradicsomot vagy valamilyen szezonális salátát.
Ha szeretnénk kipróbálni egy felturbózott változatát, az elkészült bundáskenyereket helyezzük el egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a kenyerek tetejére tegyünk apróra vágott zöldségeket ízlés szerint. Kerülhet rá paprika, zöldhagyma, paradicsom, tetszés szerint. A zöldségek tetejét borítsuk be reszelt sajttal. Tegyük a bundáskenyereket a sütőbe 5-10 percre, míg rá nem olvad a sajt a zöldségekre. Készíthetünk tejfölös mártogatóst is a bundás kenyérhez. Kerülhet bele petrezselyem és egy kevés fokhagyma. Kínálhatunk hozzá akár tejszínes tormakrémet vagy fokhagymakrémet is.
Vannak, akik az édes változatra esküsznek. Ebben a verzióban egy csipetnyi fahéj és egy kis porcukor is kerülhet a tojásba, a végeredményt pedig szintén egy kis porcukorral meghintve kínáljuk.
A bundás kenyér a gyerekek nagy kedvence is. Nyakunkon egy ottalvós buli egy csomó gyerkőccel? Egy bundás kenyér halom egy kis friss salátával remek ötlet egy ilyen alkalomra. Garantáltan elfogy majd mind egy szálig.