Hagymás-zöldbabos tojáslepény
Hagymás-zöldbabos tojáslepény
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 4 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • zöldbab - 10 dekagramm
  • liszt - 1 teáskanál
  • tejszín - 1 dl
  • snidling - 1 csokor
  • füstölt sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Házias Zöldségleves alap - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk negyedkarikákra a megtisztított hagymát. Forró olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a zöldbabot. Pároljuk együtt további 2 percig.
  2. Ezalatt keverjük el a tejszínben a lisztet. Üssük hozzá a tojásokat és jól keverjük el.
  3. Adjuk hozzá a Házias Zöldségleves Alapot, majd még egyszer keverjük át a tejszínes tojást és öntsük azt is a serpenyőbe. Majd süssük további 3-4 percig keverés nélkül.
  4. Ezalatt lereszeljük a sajtot és felszeleteljük a paradicsomot.
  5. A lepényt egy hőálló tányérra borítjuk. Ráhelyezzük a paradicsom szeleteket és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben ráolvasztjuk a sajtot pár perc alatt. Tálalás előtt megszórhatjuk frissen vágott snidlinggel is.