Hagymás-zöldbabos tojáslepény a Főételek kategóriában
A hagymát vágjuk ízlés szerint nagyobbacska kockákra vagy vastagabb negyed karikákra, majd fonnyasszuk meg kicsit az olajon, nem kell pirulnia, csak puhulnia (kb. 2 perc).
Adjuk hozzá a fagyasztott zöldbabot, és kevergetve pároljuk tovább 2 percig. Ezalatt melegítsük elő a sütőt, és a tejszínben keverjük csomómentesre a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól el.
A megpárolódott zöldbabhoz adjuk hozzá a Knorr Házias Levesalapot és kevergessük, amíg bele nem olvad, majd öntsük rá a tojásokat, és alacsony lángon, kevergetés nélkül, süssük 3-4 percig, amíg a közepe még lágy, de már nem folyékony.
Eközben reszeljük le a sajtot, szeleteljük fel a paradicsomot. A serpenyő tetejére tegyünk egy nagyobb hőálló tányért és fordítsuk rá a lepényt. Helyezzük rá a paradicsomszeleteket, szórjuk meg a sajttal és tegyük az előmelegített sütőbe 2-3 percre, amíg a sajt ráolvad.
Friss kenyérrel tálaljuk.