paradicsom | 1 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 4 darab |
olaj | 2 evőkanál |
zöldbab | 10 dekagramm |
liszt | 1 teáskanál |
tejszín | 1 dl |
snidling | 1 csokor |
füstölt sajt | 10 dekagramm |
Knorr Házias Zöldségleves alap | 1 darab |
Hagymás-zöldbabos tojáslepény a Főételek kategóriában
Vágjuk negyedkarikákra a megtisztított hagymát. Forró olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a zöldbabot. Pároljuk együtt további 2 percig.
Ezalatt keverjük el a tejszínben a lisztet. Üssük hozzá a tojásokat és jól keverjük el.
Adjuk hozzá a Házias Zöldségleves Alapot, majd még egyszer keverjük át a tejszínes tojást és öntsük azt is a serpenyőbe. Majd süssük további 3-4 percig keverés nélkül.
Ezalatt lereszeljük a sajtot és felszeleteljük a paradicsomot.
A lepényt egy hőálló tányérra borítjuk. Ráhelyezzük a paradicsom szeleteket és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben ráolvasztjuk a sajtot pár perc alatt. Tálalás előtt megszórhatjuk frissen vágott snidlinggel is.