Hagymás-szalonnás csigák
Hagymás-szalonnás csigák
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • fél kg-os leveles tészta - 1 csomag
  • só - 1 darab
  • bors - 1 darab
  • fej lila hagyma - 1 nagy
  • sajt - 20 dekagramm
  • tejföl - 0.5 pohár
  • füstölt-főtt császárszalonna - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát a felengedés után nagy téglalappá nyújtom ki, az enyém biztos lett kb. 50x30 cm-es. A tésztám alsó felét bekentem a megfűszerezett tejföllel és kiraktam a vékonyra szeletelt szalonnával. Megszórtam az apróra vágott hagymával, és beborítottam reszelt sajttal. Feltekertem mint a beiglit és 1,5 cm-esre felszeleteltem az egészet. Közben a sütőmet 200 fokra melegítettem fel, és sütőpapíros tepsibe raktam a csigáimat, a kislányom (állandó segédem) pedig mindegyik tetejére tett még egy csipet sajtot, majd kisütöttem őket. Jó étvágyat kívánok hozzá.