Hagymás sült csirkecomb mentás meggymártással
Hagymás sült csirkecomb mentás meggymártással
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fahéj - 1 csipetnyi
  • szegfűszeg - 3 darab
  • mentalevél - 6 darab
  • csirkecomb - 2 darab
  • étolaj - 1 dl
  • meggy - 15 dekagramm
  • keményítő - 1 evőkanál
  • édesítő - 8 mag

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat sózzuk borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk. A hagymát felszeleteljük. Egy sütőzacskóba öntünk 1/2 dl étolajat, majd a hagymát és csirkecombokat tesszük bele. A zacskót lezárjuk, egy tepsibe tesszük és 180°C-on 40 percig sütjük. Kivesszük a sütőzacskóból és pirosra sütjük a csirkecombokat.
  2. A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk az édesítőt és a fűszereket, majd (fahéj, szegfűszeg) hagyjuk felforrni.
  3. A tejföllel elkeverjük a keményítőt, majd kevés forró vizet ( kb. 2 kanál) merünk hozzá és az így hő-kiegyenlített habarást, hozzáadjuk a mártáshoz. Besűrítjük. Végül belerakjuk a mentaleveleket és még egy percig főzzük.