Feltöltve:

Hagymás sült csirkecomb mentás meggymártással

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 evőkanál
vöröshagyma1 darab
fahéj1 csipetnyi
szegfűszeg3 darab
mentalevél6 darab
csirkecomb2 darab
étolaj1 dl
meggy15 dekagramm
keményítő1 evőkanál
édesítő8 mag

Hagymás sült csirkecomb mentás meggymártással a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A csirkecombokat sózzuk borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk. A hagymát felszeleteljük. Egy sütőzacskóba öntünk 1/2 dl étolajat, majd a hagymát és csirkecombokat tesszük bele. A zacskót lezárjuk, egy tepsibe tesszük és 180°C-on 40 percig sütjük. Kivesszük a sütőzacskóból és pirosra sütjük a csirkecombokat.

2. lépés

A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk az édesítőt és a fűszereket, majd (fahéj, szegfűszeg) hagyjuk felforrni.

3. lépés

A tejföllel elkeverjük a keményítőt, majd kevés forró vizet ( kb. 2 kanál) merünk hozzá és az így hő-kiegyenlített habarást, hozzáadjuk a mártáshoz. Besűrítjük. Végül belerakjuk a mentaleveleket és még egy percig főzzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem