Hagymás sült csirkecomb mentás meggymártással a Főételek kategóriában
A csirkecombokat sózzuk borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk. A hagymát felszeleteljük. Egy sütőzacskóba öntünk 1/2 dl étolajat, majd a hagymát és csirkecombokat tesszük bele. A zacskót lezárjuk, egy tepsibe tesszük és 180°C-on 40 percig sütjük. Kivesszük a sütőzacskóból és pirosra sütjük a csirkecombokat.
A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk az édesítőt és a fűszereket, majd (fahéj, szegfűszeg) hagyjuk felforrni.
A tejföllel elkeverjük a keményítőt, majd kevés forró vizet ( kb. 2 kanál) merünk hozzá és az így hő-kiegyenlített habarást, hozzáadjuk a mártáshoz. Besűrítjük. Végül belerakjuk a mentaleveleket és még egy percig főzzük.