Hagymás pirított máj
Hagymás pirított máj
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • sertés máj - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított fokhagymát törjük át, vagy vágjuk nagyon apró darabokra. Egy lezárható edényben keverjük össze a tejjel. A megtisztított májat vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra, és tegyük bele a tejbe. Éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe (feltétlenül szükséges)
  2. Másnap forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben. A máj darabokat szűrjük le és csöpögtessük le alaposan, esetleg le is száríthatjuk konyhai papírtörlőn. A forró olajban kevergetve pirítsuk meg. Vágjunk egyet félbe kb. 3 perc után, hogy lássuk hogy sül a belseje, hogy ne süssük túl. Maradjon lágy a máj. A végén borsozzuk. Tartsuk melegen, míg a hagyma elkészül (akár a langyos sütőben egy lefedett tálban). Csak fogyasztás előtt sózzuk, mert különben megkeményedik a máj.
  3. A megpucolt vöröshagymát vágjuk karikákra, szedjük szét a karikákat. Enyhén sózzuk, majd szórjuk meg a liszttel.
  4. Forró, kicsit bővebb olajban süssük aranysárgára a hagymát. Szűrőkanállal szedjük ki konyhai papírtörlőre, itassuk le a felesleges olajat.
  5. A melegentartott májat sózzuk és szórjuk rá a sült hagymát.