Hagymás, petrezselymes rizs
Hagymás, petrezselymes rizs
  • timer15 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • forró víz - 4 pohár
  • rizs - 3 pohár

Elkészítés:

  1. A rizst olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kimért vizet, amiben elkevertünk 2 púpos evőkanál ételízesítőt, és ízlés szerint sót, majd készre főzzük. A rizst amikor felengedjük a kimért forró vízzel és rövid ideig forraljuk, úgy hogy közben megkeverjük. Aztán lezárjuk a gázt és fedő alatt hagyjuk, hogy önmagában párolódjon készre
  2. Közben megpirítjuk a hagymát kevés olajon, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ha kész a rizs összekeverjük a hagymás, petrezselymes keverékkel.