Feltöltve:

Hagymás hús

timer 80
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 darab
vöröshagyma2 darab
füstölt szalonna10 dekagramm
sajt10 dekagramm
burgonya1 kilogramm
sertéshús60 dekagramm
mustár1 evőkanál

Hagymás hús recept.

Elkészítés

1. lépés

Hagymás hús elkészítés 1. lépés képe

Egy jénait aljára kevés margarint teszünk, erre kb. 1,5 kg karikára vágott krumpli felét tesszük, megsózzuk, erre 1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve kerül elterítve, majd erre akár sertés, akár csirke hús kiklopfolva, besózva, borsozva. Annyi, hogy befedje az előző réteget.

2. lépés

Erre a sorra mustárt kenünk, ki-ki tetszése szerint.. A mustárra vékonyra felszeletelt füstölt szalonna szeleteket teszünk, majd újra egy hagymasor jön, s erre pedig a karikára vágott krumpli másik fele, amit ismét jól megsózunk.

3. lépés

1 pohár tejfölt kikeverünk, a tetejére öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, kb. 1,5 dl vizet ráöntünk, a jénai tetejét rátesszük, vagy alufóliát, és sütőbe tesszük a gáz 8-as fokozatán kb. 50 percre. Majd levesszük a tetőt, vagy alufóliát. Pirosra sütjük a tetején a krumplit és a sajtot kb. 10 perc alatt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem