Hagymás-gombás marha
Hagymás-gombás marha
  • timer200 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 3 darab
  • cukor - 3 evőkanál
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • fokhagyma - 1 darab
  • gomba - 4 darab
  • marhalábszár - 70 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vastagra felszeletelt hússzeleteket besózzuk, majd liszttel meghintjük. Ezt követően kevés olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd 3 evőkanál cukorral 5-10 perc alatt, gyakori keverés mellett karamellizáljuk, a legvégén hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket és még egy percig főzzük.
  2. Következő lépésként felöntjük 7 dl marhahús lével(7 dl víz+2 db Knorr Házias Marhahús Levesalap), beletesszük a hússzeleteket és a gombát, majd fűszerezzük sóval, borssal, és 3 ek. worcestershire szósszal. Ezt követően fedő alatt, kis lángon 2-3 óra alatt puhára pároljuk