Hagymás burgonyával töltött csirkemell baconben
Hagymás burgonyával töltött csirkemell baconben
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • csirkemell - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • bacon - 20 dekagramm
  • petrezselyem - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk, felvágjuk és enyhén sós vízben feltesszük főni. A hagymát szintén felkockázzuk, majd Rama margarinon megfonnyasztjuk és belevágjuk a petrezselymet is. Amikor megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet és ráöntjük a sült hagymát, majd alaposan összekeverjük, kicsit össze is törjük. Pluszként reszelünk bele 10 dkg sajtot is.
  2. Egy őzgerincformát kibélelünk baconszalonnával. A csirkemellet felvágjuk nagyobb szeletekre és vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk. Az így kapott szép nagy szeleteket is belefektetjük a formába. Ezután beletöltjük a krumplis keveréket is.
  3. Két oldalról behajtogatjuk a bacon szalonnákat és ha maradt még, akkor azt a közepére tehetjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük fóliával lefedve. Fél óra letelte után levesszük a fóliát és így sütjük még 15 percet.
  4. Ezután kifordítjuk egy gáztepsibe, hogy a másik fele is szépre süljön. Ezt is kb. 15 percig sütjük.
  5. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk, mert így nem fog szétesni.