Feltöltve:

Hagymás-baconos quiche

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt20 dekagramm
Ráma12 dekagramm
1 csipetnyi
hideg víz1 dl

A töltelékhez

bacon szalonna15 dekagramm
kisebb vöröshagyma1 darab
tojás2 darab
tejszín2 dl
tej1.5 dl
2 teáskanál
őrölt bors1 teáskanál

A tetejére

trappista sajt10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi folyadékkal, hogy egy könnyen formázható alapot kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd liszttel megszórva kör alakúra nyújtva kibélelünk vele egy 25 cm átmérőjű piteformát. Közben csíkokra vágjuk a szalonnát és a megtisztított hagymát, majd finoman megpirítjuk egy serpenyőben. A formába igazított tésztára szétterítjük a hagymás szalonnát. A töltelékhez a többi hozzávalót egy mély tálban kézi habverővel simára keverjük és ráöntjük a szalonnás alapra. Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 175 °C-on 30-40 perc alatt megsütjük.



Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem