Feltöltve:

Hagymás-baconos quiche

timer 50
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
vöröshagyma1 darab
liszt20 dekagramm
Főzőtejszín2 dl
bacon15 dekagramm
trappista sajt10 dekagramm
őrölt bors csipetnyi
nyers tojás2 darab
hideg víz1 dl
2,8 % -os tej1 dl
asztali só1 teáskanál

Hagymás-baconos quiche a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit (liszt, margarin, só, víz)összegyúrjuk annyi folyadékkal, hogy egy könnyen formázható alapot kapjunk.

2. lépés

20 percig pihentetjük, majd liszttel megszórva kör alakúra nyújtva kibélelünk vele egy 25 cm átmérőjű piteformát.

3. lépés

Közben csíkokra vágjuk a szalonnát, a megtisztított hagymát, majd finoman megpirítjuk egy serpenyőben és a formába igazított tésztára szétterítjük a hagymás szalonnát.

4. lépés

A töltelékhez a többi hozzávalót egy mély tálban kézi habverővel simára keverjük és ráöntjük a szalonnás alapra, végül a tetejére reszelt sajtot szórunk.

5. lépés

Előmelegített sütőben 175 °C-on 30-40 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem