Feltöltve:

Hagymaleves póréval és sajtos pirítóssal

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
vöröshagyma20 dekagramm
olaj1 evőkanál
liszt1 evőkanál
Knorr Erőleveskocka2 darab
tejszín1 dl
póréhagyma20 dekagramm
fehér bor1 dl
trappista sajt5 dekagramm
kenyér4 szelet

Hagymaleves póréval és sajtos pirítóssal a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Hámozás után vágjuk fel a vöröshagymát félbe, majd félkarikákra. A megmosott póré fehér részét szintén karikázzuk. A zöld részét félretehetjük a díszítéshez.

2. lépés

Egy nagy lábasban (kb. feléig érjen a nyers hagyma) olvasszuk meg a margarint az olajjal, dobjuk rá a hagymát, és közepes, lassú lángon dinszteljük. 5 perc után morzsoljuk rá a leveskockát, keverjük jól el, és dinszteljük még 10 percig. Szórjuk rá a fűszereket és a lisztet, keverjük el.

3. lépés

Öntsük fel bő 1,5l vízzel, odafigyelve kevergessük, míg felforr. Ha felforrt, takarék lángon, fedő alatt főzzük kb. 1/2 órán át.

4. lépés

Közben készítsük elő a kenyérszeleteket és reszeljük le a sajtot. Tegyük rá a szeletekre és ha már majdnem kész a leves,180-200-os sütőben kb. 5 perc alatt pirítsuk aranybarnára.

5. lépés

A megfőtt leveshez keverjük hozzá a bort és a tejszínt. Kóstoljuk, ízlés szerint utánízesíthetjük sóval, Delikát8-al.

6. lépés

Azonnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem