Feltöltve:

Hagymakarikák kirántva, tartármártással

timer 40
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
vöröshagyma2 darab
tojás1 darab
bors1 teáskanál
Globus Majonéz2 dl
Globus Mustár2 evőkanál
porcukor1 evőkanál
étolaj1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A hagymát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Szedjük szét karikákra és tegyük egy tálba, majd sózzuk meg.

2. lépés

Amíg a hagyma áll a sóban, addig elkészítjük a mártást. A tejfölt és az étolajat egy mélyebb üvegtálban kikeverjük kézi habverő segítségével, csomómentesre. Hozzáadjuk a mustárt és ismét addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Ezután adjuk hozzá a majonézt, jól keverjük ki a salátaalapot, végül fűszerezzük a kétféle borssal és a porcukorral. Ha van rá lehetőségünk, akkor a cukrot szitáljuk bele, mert úgy nem lesz csomós.

3. lépés

A tojást verjük fel és először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk meg a hagymakarikákat. Az olajat forrósítsuk fel és tegyük bele a bepanírozott hagymakarikákat, majd süssük aranybarnára. Papírkéztörlőre szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem