Hagymakarikák kirántva, tartármártással recept.
A hagymát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Szedjük szét karikákra és tegyük egy tálba, majd sózzuk meg.
Amíg a hagyma áll a sóban, addig elkészítjük a mártást. A tejfölt és az étolajat egy mélyebb üvegtálban kikeverjük kézi habverő segítségével, csomómentesre. Hozzáadjuk a mustárt és ismét addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Ezután adjuk hozzá a majonézt, jól keverjük ki a salátaalapot, végül fűszerezzük a kétféle borssal és a porcukorral. Ha van rá lehetőségünk, akkor a cukrot szitáljuk bele, mert úgy nem lesz csomós.
A tojást verjük fel és először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk meg a hagymakarikákat. Az olajat forrósítsuk fel és tegyük bele a bepanírozott hagymakarikákat, majd süssük aranybarnára. Papírkéztörlőre szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.