Hagymában sült csirkecombok, almaszósszal
Hagymában sült csirkecombok, almaszósszal
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 3 darab
  • alma - 4 darab
  • csirkecomb - 6 darab

Elkészítés:

  1. A combokat megmossuk és félbe vágjuk. A hagymát vékony csíkokra vágjuk. Egy tűzálló tál aljára kicsi olajat teszünk. Erre tesszük a fele hagymát, majd rá a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk ,és befedjük a maradék hagymával. A tálra rátesszük a tetejét, vagy lefedjük alufóliával és betoljuk a sütőbe. 1 óra alatt puhára sülnek, ekkor levesszük a tetejét, vagy a fóliát és kb 10 percig pirítjuk még kicsit.
  2. Közben az almaszószhoz az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk és kicsi darabokra vágjuk. Egy kevés vizet aláöntve feltesszük főni, teszünk hozzá pici cukrot, fahéjat ( ízlés szerint) és 1 citromot felkarikázva. Mikor megfőtt teljesen puhára, szét megy az alma, akkor hogy teljesen pürés legyen kivesszük a citrom karikákat és egy botmixerrel átmixeljük. Ezt kínáljuk a hús mellé.