Habos sztracsatella
Habos sztracsatella
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 20 g-os zselatin - 1 csomag
  • narancs héja és leve - 1 darab
  • narancsszörp - 2 evőkanál
  • porcukor - 20 dekagramm
  • tejszín - 3 dl
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • tej - 1 liter
  • vaníliás puding - 2 csomag
  • 6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap - 1 darab

Elkészítés:

  1. Sütünk vagy vásárolunk egy kész piskótalapot. A narancs héját (a fehér rész kivételével) alapos mosás után lereszeljük kis lyukú reszelőn, majd kifacsarjuk a levét. A csokit lereszeljük. A zselatint 1 dl vízben meglangyosítjuk. A tejszínt habbá verjük. A vaníliás pudingot a tejben megfőzzük a cukorral. Még melegen hozzáadjuk a narancs reszelt héját, majd a lábast vízfürdőbe állítjuk és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a narancs levét, a szörpöt és 5 dkg reszelt csokit. A zselatint is a krémhez adjuk. Végül a felvert tejszínt is hozzákeverjük. Majd a krémet a piskótára kenjük. Tetejére a megmaradt csokit ráreszeljük. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.