Feltöltve:

Habos sztracsatella

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

20 g-os zselatin1 csomag
narancs héja és leve1 darab
narancsszörp2 evőkanál
porcukor20 dekagramm
tejszín3 dl
étcsokoládé10 dekagramm
tej1 liter
vaníliás puding2 csomag
6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap1 darab

Elkészítés

1. lépés

Sütünk vagy vásárolunk egy kész piskótalapot. A narancs héját (a fehér rész kivételével) alapos mosás után lereszeljük kis lyukú reszelőn, majd kifacsarjuk a levét. A csokit lereszeljük. A zselatint 1 dl vízben meglangyosítjuk. A tejszínt habbá verjük. A vaníliás pudingot a tejben megfőzzük a cukorral. Még melegen hozzáadjuk a narancs reszelt héját, majd a lábast vízfürdőbe állítjuk és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a narancs levét, a szörpöt és 5 dkg reszelt csokit. A zselatint is a krémhez adjuk. Végül a felvert tejszínt is hozzákeverjük. Majd a krémet a piskótára kenjük. Tetejére a megmaradt csokit ráreszeljük. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem