Feltöltve:

Habos, ribizlis szelet

timer 1
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma20 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
egész tojás3 darab
liszt40 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi
tej1.25 dl

Tetejére

ribizli, (fiss, vagy fagyasztott)50 dekagramm

A habcsók bevonathoz

cukor12 dekagramm
porcukor7 dekagramm
étkezési keményítő1 evőkanál
tojásfehérje3 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk, majd simára keverjük. A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, és a tejjel felváltva a Ramás, tojásos masszához adjuk. A tésztát egy Ramával kikent tepsibe öntjük, majd a ribizlit a tetejére tesszük. Közben a cukrot a porcukorral és az ételkeményítővel elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a cukros egyveleget a verés közben rászitáljuk. Az így keletkezett habcsókmasszát a még forró süteményre kenjük, és a sütőben kissé megkapatjuk. A hab akkor jó, ha a teteje világos-aranyszínű. A süteményt vékonyan beszórjuk kakaóporral, és ribizli szemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem