Feltöltve:

Habos, ribizlis sütemény

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt40 dekagramm
sütőpor1 darab
vaj vagy sütőmargarin15 dekagramm
porcukor10 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
tejföl5 evőkanál

Tetejére

tojásfehérje8 darab
kristálycukor30 dekagramm
ribizli50 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához összemorzsolom a sütőporos, cukros lisztet a vajjal vagy sütőmargarinnal, (késes robottal a leggyorsabb), majd hozzáadom a citromlét, tejfölt és összegyúrom. Kinyújtom, sütőpapírral bélelt tepsibe terítem, villával sűrűn megszurkálom és elősütöm. Ezalatt a robotgéppel kemény habot verek a fehérjéből, fokozatosan hozzáadom a cukrot is. Egy lapáttal óvatosan belekeverem a ribizlit, majd a közben kivett tészta tetejére kenem a habot. Kicsit összekócolom a tetejét és visszateszem sülni amíg szép világos barna nem lesz a hab a tetején.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem