Feltöltve:

Habos ribizlis pite

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A laphoz

liszt40 dekagramm
Ráma15 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojássárgája5 darab
citrom reszelt héja1 darab
sütőpor, vagy szalakáli1 teáskanál

A habhoz

tojásfehérje5 darab
porcukor30 dekagramm
ribizli piros és fekete vegyesen0.5 liter

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, nyújtófa segítségével, vagy egyszerűen az ujjainkkal belenyomkodva egy kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szinte teljesen megsütjük. A teteje kissé meg kell hogy keményedjen. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, azután lassanként hozzáadjuk a porcukrot, majd a legvégén a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Ezt a habot egyenletesen eloszlatjuk a lap tetején, minél textúrásabbra hagyva a hab felületét. Én egy kanállal hullámszerű mintát képeztem a habon. Újra betesszük sülni, amíg a hab arany rózsaszínű nem lesz, ez kb. 10-15 perc.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem