Feltöltve:

Habos ribizlis élvezet

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

ribizli45 dekagramm
kristálycukor30 dekagramm
liszt35 dekagramm
Rama (25 dkg)1 kocka
porcukor10 dekagramm
tojás6 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A ribizlit jól megmosom, majd szemenként leszedem és félre teszem, hogy kicsit szikkadjon, ne legyen vizes. Így a tésztát nem áztatja el. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a Ramát és a 6 tojássárgát jól összedolgozom. Puha, lágy tészta legyen. Fél órára be lehet tenni a hűtőbe pihenni. Így finomabb lesz a tészta. A masszát Ramával kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú tepsibe nyomkodom és félig megsütöm kb. 200 fokon. Nem kell előmelegíteni a sütőt. Ha megsült, megvárom amíg kihűl, majd erre teszem a ribizlis habot. A 6 tojásfehérjét 1 csipet sóval és a kristálycukorral jó keményre felverem. Óvatosan hozzákeverem a ribizlit. A habos ribizlis masszát ráteszem a félig megsült tésztára és gyenge tűzön rózsaszínűre sütöm kb. 100-150 fokon. Ha kihűlt máris fogyasztható. Jó étvágyat hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1