Habos ribizlis élvezet a Desszertek kategóriában
A ribizlit jól megmosom, majd szemenként leszedem és félre teszem, hogy kicsit szikkadjon, ne legyen vizes. Így a tésztát nem áztatja el. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a Ramát és a 6 tojássárgát jól összedolgozom. Puha, lágy tészta legyen. Fél órára be lehet tenni a hűtőbe pihenni. Így finomabb lesz a tészta. A masszát Ramával kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú tepsibe nyomkodom és félig megsütöm kb. 200 fokon. Nem kell előmelegíteni a sütőt. Ha megsült, megvárom amíg kihűl, majd erre teszem a ribizlis habot. A 6 tojásfehérjét 1 csipet sóval és a kristálycukorral jó keményre felverem. Óvatosan hozzákeverem a ribizlit. A habos ribizlis masszát ráteszem a félig megsült tésztára és gyenge tűzön rózsaszínűre sütöm kb. 100-150 fokon. Ha kihűlt máris fogyasztható. Jó étvágyat hozzá.