Habos rebarbara
Habos rebarbara
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 10 darab
  • rebarbara - 75 dekagramm
  • puha Rama - 25 dekagramm
  • cukor - 50 dekagramm
  • vaníliás cukor - 3 csomag
  • liszt - 25 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • tejszín - 1 dl
  • tehéntúró - 50 dekagramm
  • vaníliás pudingpor - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Kettéválasztunk 6 tojást. A fehérjét hűtőbe tesszük, mert hidegen könnyebben lehet habbá verni. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy mély tepsit. A lágy Ramát összedolgozzuk a cukor felével, egy tasak vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. A lisztet elkeverjük fél csomag sütőporral, és a tejszínnel együtt Ramás masszába dolgozzuk, majd a tepsibe simítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, de még nem tesszük be a tepsit. A maradék 4 tojást is kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a 10 dkg cukorral és a második csomag vaníliás cukorral. A túrót áttörjük, a pudingporral és a maradék sütőporral együtt a tojássárgához keverjük. Beleforgatjuk a tojáshabot, a tésztára simítjuk, és a tetejét egyenletesen megszórjuk a rebarbarával. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben a hideg tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. A maradék cukrot és vaníliás cukrot folyamatosan beleszitáljuk, a süteményre kenjük, villával berácsozzuk. További 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.