Feltöltve:

Habos rebarbara

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás10 darab
rebarbara75 dekagramm
puha Rama25 dekagramm
cukor50 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag
tejszín1 dl
tehéntúró50 dekagramm
vaníliás pudingpor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Kettéválasztunk 6 tojást. A fehérjét hűtőbe tesszük, mert hidegen könnyebben lehet habbá verni. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy mély tepsit. A lágy Ramát összedolgozzuk a cukor felével, egy tasak vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. A lisztet elkeverjük fél csomag sütőporral, és a tejszínnel együtt Ramás masszába dolgozzuk, majd a tepsibe simítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, de még nem tesszük be a tepsit. A maradék 4 tojást is kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a 10 dkg cukorral és a második csomag vaníliás cukorral. A túrót áttörjük, a pudingporral és a maradék sütőporral együtt a tojássárgához keverjük. Beleforgatjuk a tojáshabot, a tésztára simítjuk, és a tetejét egyenletesen megszórjuk a rebarbarával. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben a hideg tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. A maradék cukrot és vaníliás cukrot folyamatosan beleszitáljuk, a süteményre kenjük, villával berácsozzuk. További 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem